Student Support for Educational Systems

Hoe synchroniseer ik de Calendar aan mijn eigen agenda? (via bijvoorbeeld Outlook of Gmail)

Updated on

Je kan de Brightspace Calendar toevoegen aan een andere applicatie die je gebruikt, zoals Microsoft Outlook. Hiervoor moet je een link  generen van je Brightspace Calendar om deze toe te voegen aan externe applicaties. Dit geeft jou de mogelijkheid om bijvoorbeeld je Calendar te zien op je mobiele telefoon.

De externe applicatie moet iCal-links ondersteunen.  

  • Selecteer Enable Calendar Feeds. Klik op Save.

Je ziet nu een nieuw icoon op de Calendar pagina. 

1. Klik op Subscribe.

1. Kies onder Calendar Subscriptions welke kalender(s)/taken je wilt toevoegen in de externe applicatie. Je kan een enkele cursus selecteren, alleen je taken, of alles.

2. Selecteer en kopieer de link. Voeg de gekopieerde link toe aan de externe applicatie.

3. Je kan ook de inhoud van de Calendar downloaden voor offline-gebruik. Wijzigingen in de Calendar worden niet geupdate. Klik Download. Je kan nu het gegenereerde ics-bestand openen met je offline applicatie.

4. Klik Close

Het kopiĆ«ren en plakken van de bovengenoemde link zorgt ervoor dat je bent geabonneerd op (bepaalde delen van) jouw Brightspace kalender. Dit betekent dat veranderingen direct zichtbaar zijn in de externe applicatie. Wanneer je kiest voor de download-optie, wordt de Calendar van dat specifieke moment gedownload en aan de applicatie toegevoegd. Deze gedownloade versie zal geen automatische updates ontvangen.  

Previous Article Hoe pas ik instellingen van mijn Calendar aan?
Next Article Hoe gebruik ik Checklists?