Student Support for Educational Systems

Hoe schrijf ik me in voor cursussen in Brightspace?

Updated on

Brightspace is geïntegreerd met uSis. Dit houdt in dat wanneer je je inschrijft voor een cursus in uSis, je automatisch ingeschreven wordt in de bijbehorende Brightspace cursus.

Dit betekent dat je je altijd in uSis moet inschrijven om toegang tot een Brightspace cursus te krijgen  (op hoge uitzonderingen na). Zodra je je in uSis hebt ingeschreven voor ten minste één studieactiviteit, bijvoorbeeld het hoorcollege of een werkgroep, word je automatisch ingeschreven in de Brightspace cursus.

Inschrijving in uSis door de Onderwijsadministratie

In sommige gevallen verzorgt de Onderwijsadministratie je inschrijving voor vakken in uSis. In die gevallen kun je jezelf niet in uSis inschrijven. Zodra de opleiding je heeft ingeschreven krijg je ook toegang tot de Brightspace cursus.

Neem contact op met je Onderwijsadministratie als je vragen hebt.

Hoge uitzonderingen - inschrijven buiten uSis om

In hele uitzonderlijke gevallen dien je je op een andere manier in te schrijven voor een vak, dan via uSis. Indien dit het geval is, zul je hiervan op de hoogte worden gebracht door je eigen opleiding of docent. 

Ben je er niet zeker van of deze uitzondering voor jou geldt? Bekijk dan de Studiegids en zoek naar het vak dat je wilt volgen. Indien er een afwijkende inschrijfprocedure, zal dat hierin worden vermeld. 

Staat er niets bijzonders en heb je geen specifieke inschrijfinstructies van de opleiding of docent gekregen? Dan kun je ervan uitgaan dat je je in uSis moet inschrijven om toegang te krijgen tot de Brightspace cursus.

Previous Article Wanneer krijg ik toegang tot Brightspace en mijn cursussen?
Next Article Waarom zijn sommige cursussen uitgegrijsd?