Student Support for Educational Systems

Hoe maak ik gebruik van de zelf-inschrijflink?

Updated on

Wanneer je een zelf-inschrijflink hebt ontvangen kun je je inschrijven voor een cursus in Brightspace. 

Let op!  de zelf-inschrijflink registreert geen inschrijving in uSis.

De zelf-inschrijflink kan aan je gegeven zijn voor curussen waarvoor je ook in uSis in kunt schrijven  of voor cursussen waarvoor geen uSis inschrijving mogelijk is.

Voor cursussen waarvoor geen uSis inschrijving mogelijk is kun je je met de zelf-inschrijflink inschrijven als student in een cursus.

Voor cursussen waarvoor ook een uSis inschrijving mogelijk is biedt de zelf-inschrijflink de mogelijkheid om je in een cursus in te schrijven als 'student observer'. Dit betekent dat je cursusmaterialen kunt bekijken maar dat je niet deelneemt aan de cursus voor studiepunten. Je kunt bijvoorbeeld ook geen opdrachten inleveren als student observer. Als je wel studiepunten voor de cursus wil halen dan moet je je inschrijven via uSis. In dit geval biedt de zelf-inschrijflink de mogelijkheid om materialen te bekijken van een cursus die je al gedaan hebt of vast een kijkje te nemen in een cursus die je wil gaan doen.


Als je al ingelogd bent in Brightspace wanneer je op de zelf-inschrijflink klikt dan vind je een blauwe 'Enroll in Course' knop.

Als je nog niet in Brightspace ingelogd bent wanneer je op de zelf-inschrijflink klikt dan moet je eerst inloggen voordat je de blauwe inschrijfknop vindt.

Als je op de blauwe 'Enroll in Course' knop klikt zie je een bericht dat je succesvol in de cursus bent ingeschreven. Het kan wel een minuutje duren voordat de cursus te zien is in 'My Courses'.

Mocht je al ingeschreven zijn in de cursus waarvoor je een zelf-inschrijflink hebt ontvangen dan verschijnt een Open Course knop wanneer je op de link klikt. Je kunt de cursus openen door op de Open Course knop te klikken.

Wat gebeurt er als je eerst inschrijft via de zelf-inschrijflink en vervolgens via uSis inschrijft? In dat geval zal je uSis inschrijving altijd je inschrijving van de zelf-inschrijflink overschrijven. Kortom, wanneer je via uSis inschrijft krijg je altijd een inschrijving als student die de course voor studiepunten doet.

Uitschrijven

Wil je je uitschrijven voor een cursus waarvoor je je hebt ingeschreven via de zelf-inschrijflink? Gebruik dan diezelfde zelf-inschrijflink om je uit te schrijven. Klik op de link en klik vervolgens op de drie zwarte stippen. Kies dan voor 'Unenroll'.

Deze manier van uitschrijven werkt alleen voor cursussen waarvoor je je hebt ingeschreven via de zelf-inschrijflink. Als je je via uSis hebt ingeschreven moet je je ook via uSis uitschrijven.

Mocht je geen toegang meer hebben tot de zelf-inschrijflink, dan kan je jezelf uitschrijven door het vier of vijftallig nummer dat in de adresbalk van je browser staat wanneer je in de home screen van de desbetreffende cursus toe te voegen aan de onderstaande URL.

https://brightspace.universiteitleiden.nl/d2l/le/discovery/view/course/ 

De uiteindelijke URL ziet er dan zo uit:

https://brightspace.universiteitleiden.nl/d2l/le/discovery/view/course/6742

Plak deze URL in de adresbalk van je browser en druk vervolgens op enter. Gebruik vervolgens de 'Unenroll' optie om jezelf uit te schrijven voor de cursus.

Previous Article Waarom zie ik niet alle inhoud van een cursus?
Next Article De diverse stadia van je cursus.