Student Support for Educational Systems

Hoe werken Assignments?

Updated on

In dit artikel wordt uitgelegd wat Assignments zijn en hoe ze werken. 

De inhoud van dit artikel bestaat uit:

Docenten kunnen in Brightspace een Assignment aanmaken. Een opdracht kan je online, persoonlijk of als groep inleveren. Meer over hoe je een opdracht inlevert, lees je in Hoe lever ik een Assignment (opdracht) in?

Assignments homepage

  1. Navigeer naar Course Tools in de navbar van je cursus.
  2. Klik op Assignments. Je landt op de Assignments homepage.

Op de Assignments homepage zie je een overzicht van alle assignments die de docent voor de cursus heeft aangemaakt. In de tabel is de volgende informatie opgenomen:

  1. Onder Assignments zie je de assignments onder de categorie├źn waaronder deze vallen. Wanneer een assignment een inleverdatum heeft, staat deze hierbij. Klik op de naam van een assignment om deze in te leveren. Je kan je ingeleverde opdracht altijd openen, ook als de einddatum is verstreken.
  2. Onder Completion Status zie je de status van de Assignment (Submitted of Not Submitted). Klik op Submitted om je ingeleverde opdracht te bekijken.
  3. Onder Score zie je het cijfer dat een docent aan je opdracht heeft toegekend. NB: het hangt af van de instellingen van de docent op welke manier je de score ziet, bijvoorbeeld als een aantal punten uit een maximum aantal punten of als een behaald percentage.
  4. Onder Evaluation Status zie je de evaluatiestatus. Als de docent je opdracht nog niet heeft beoordeeld, staat er Not yet evaluated. Als de docent commentaar heeft gegeven of een score heeft ingevoerd, staat er Feedback: Unread/Read. NB: als de docent enkel een score heeft ingevoerd, zie je ook Feedback staan. Dit betekent niet automatisch dat de docent feedback heeft toegevoegd.
  5. Onder Due Date zie je de deadline van de assignment.

Links bovenin zie je View History. Klik hierop om de Submission History pagina te zien.

Wil je een melding ontvangen als de docent feedback op een assignment publiceert en/of updatet? Dan kun je dit instellen bij je notifications. Je kunt ook instellen dat je een melding krijgt twee dagen voor de deadline van assignments. 

Submission History

 Onder Assignment selecteer je van welke assignment je de inlevergeschiedenis wilt zien. Klik op Apply.

  • Onder Assignment Type zie je om wat voor soort opdracht het gaat (Individual assignment of Group assignment).
  • Onder Submission(s) zie je het door jou ingeleverde bestand/de door jou ingeleverde bestanden.
  • Onder Date Submitted zie je wanneer je de assignment hebt ingeleverd.
Previous Article Hoe schrijf ik me uit van cursussen?
Next Article Hoe lever ik een (Group) Assignment in?