Student Support for Educational Systems

Wanneer krijg ik toegang tot Brightspace en mijn cursussen?

Updated on

Nieuwe studenten krijgen circa 60 dagen voor de start van het onderwijs toegang tot Brightspace. 

Cursussen die in september starten zullen vanaf 2 weken voor de start van het academisch jaar beschikbaar worden gesteld in Brightspace. Cursussen die in februari starten zullen 2 weken voor de start van het 2e semester beschikbaar worden gesteld. Houd er rekening mee dat de exacte datum per cursus kan verschillen. Wees gerust, voor het begin van je colleges krijg je toegang tot de cursus in Brightspace.

Hieronder worden mogelijke redenen uitgelegd waarom je de cursus (nog) niet ziet of waarom je (nog) geen toegang hebt tot Brightspace. 

Je start in september als nieuwe student

Wanneer je in september als nieuwe student aan de universiteit start, krijg je circa 60 dagen van te voren toegang tot Brightspace. Tot die tijd kun je nog niet inloggen en heb je nog geen toegang tot je cursussen.

Schrijf je in uSis in voor de cursus

Inschrijven voor cursussen doe je (in de meeste gevallen) niet in Brightspace zelf, maar in uSis. Lees HIER hoe je dit doet. Bij sommige opleidingen wordt de inschrijving voor je gedaan. Neem contact op met de onderwijsadministratie van je faculteit als je wilt weten of dit het geval is. Slechts in een enkel geval moet je je wel in Brightspace inschrijven, hiervan krijg je bericht van je faculteit. Lees HIER hoe je dat moet doen.

Je bent afgestudeerd (status alumnus) of je bent langere periode uitgeschreven geweest

Als alumnus heb je geen toegang meer tot Brightspace. Lees HIER meer. Dit zelfde geldt als er meer dan 120 dagen tussen je uitschrijving als (bijvoorbeeld) Bachelor en Master student zit. 60 dagen na uitschrijving wordt je gezien als alumnus. Je krijgt dan net als een nieuwe student pas weer toegang tot Brightspace 60 dagen voor de start van het academisch jaar.

De cursus is nog uitgegrijsd

Als je de cursus wel in Brightspace ziet staan, maar hij is nog uitgegrijsd, is de cursus nog niet beschikbaar gesteld voor studenten. Je staat wel goed ingeschreven voor de cursus! Lees HIER meer over uitgegrijsde vakken.

De cursus is afgelopen

Cursussen van het voorgaande academische jaar worden op 30 september standaard gesloten. Je hebt dan geen toegang meer tot die cursus. Een docent kan er ook voor kiezen de cursus eerder te sluiten. Als je toch nog toegang nodig hebt, neem dan contact op met je docent. Lees HIER meer over de 'life cycle' van een cursus.

Je neemt deel aan Verplichte Matching van een opleiding

Verplichte Matching activiteiten vinden plaats voordat je als student start aan de Universiteit. Neem contact op met de contactpersonen van je opleiding als je geen cursus in Brightspace ziet staan. Indien het niet lukt om toegang te krijgen tot Brightspace, neem dan contact op met het support team.

Previous Article FAQ Studenten
Next Article Hoe schrijf ik me in voor cursussen in Brightspace?