Student Support for Educational Systems

Hoe gebruik ik de Calendar?

Updated on

De Calendar widget

De Calendar is je persoonlijke agenda. Op je persoonlijke homepage en op de Course Home van elke cursus vindt je de Calendar widget. Hierin zie je snel wanneer er een gebeurtenis plaatsvindt in een van je cursussen. Op je persoonlijke homepage zie je alle gebeurtenissen van alle cursussen in je Calendar widget. Als je de Calendar widget bekijkt via Course Home zie je enkel de gebeurtenissen die van toepassing zijn op de betreffende cursus. Deadlines (Due Dates) zijn ook gebeurtenissen in je Calendar. Op je persoonlijke homepage staat de Calendar aan de rechterkant onder Announcements. Op Course Home staat de Calendar aan de rechterkant. 

De Calendar widget bestaat uit twee onderdelen:

  • De kalender: dit is de kalenderweergave. De blauwgekleurde datum is de huidige datum. Op data met een blauwe stip is er een gebeurtenis.
  • Upcoming events: dit is een lijst van aankomende gebeurtenissen. Klik op het pijltje om de upcoming events wel of niet te zien.

Klik op de datum of het pijltje om de Calendar widget in of uit te klappen.

De Calendar

  • Klik op Calendar bovenaan in de Calendar widget om deze te openen.

In Calendar zie je gebeurtenissen uit de agenda's van elke cursus. Via de verschillende tabbladen kun je kiezen op welke manier de agenda's worden weergeven:

  • Agenda: bekijk de gebeurtenissen voor vandaag en morgen of voor een week. Gebruik deze weergave ook om gebeurtenissen te sorteren op datum, cursus of categorie.
  • Day: bekijk een dag uit je agenda per uur.
  • Week: bekijk een week in je agenda.
  • Month: bekijk een maand in je agenda.
  • List: bekijk al je aankomende gebeurtenissen in lijstweergave. Gebruik deze weergave ook om gebeurtenissen gemakkelijk te filteren.

In de verschillende weergaves gebruik je de pijltjes om aan te geven binnen welke data je de gebeurtenissen wilt zien. Zo scroll je met deze pijltjes in de dag-, week- of maandweergave bijvoorbeeld een dag/week/maand verder of terug.

Aan de rechterkant zie je de kalender. Een bolletje onder een datum geeft aan dat er een gebeurtenis plaatsvindt. Als je op een datum klikt, navigeer je naar de dagweergave van de betreffende dag.

Previous Article Assignments - Problemen oplossen voor studenten
Next Article Hoe pas ik instellingen van mijn Calendar aan?