Student Support for Educational Systems

Inschrijven, uitschrijven en afmelden van tentamens in het kort

Updated on

In dit artikel zal er in het kort worden uitgelegd wat je moet weten over het in- en uitschrijvingsproces rond tentamens.

Inschrijven

Tot uiterlijk 10 dagen voor het tentamen en 5 dagen voor herkansingen kan je je inschrijven voor het tentamen via MyStudyMap. Voor herkansingen geldt tevens dat de inschrijving pas mogelijk is 30 dagen voor aanvang van de herkansing. Wanneer je je inschrijft zal je deelname voor het tentamen automatisch bevestigd worden, dit betekent dat je automatisch op bevestigd zal staan voor deelname aan het tentamen. Er wordt dan rekening gehouden met je aanwezigheid op het tentamen.

Indien je nog niet ingeschreven bent tien dagen voor het tentamen of later, of 5 dagen voor herkansingen of later, is het niet meer mogelijk om je voor het tentamen in te schrijven. Neem in dit geval contact op met de onderwijsadministratie met het verzoek jou nog steeds in te schrijven voor het tentamen.

 

Uitschrijven

Indien je het tentamen niet meer wil maken moet je je uitschrijven voor het tentamen. Dit kan op de volgende twee manieren.

1. Op de bevestigingspagina kan je bij 'bevestig deelname' klikken op 'nee'. Hiermee geef je aan niet te willen deelnemen aan het tentamen. Je zal dan tien dagen voor de aanvang van het tentamen automatisch worden uitgeschreven (5 dagen voor herkansingen). Je kan na deze automatische uitschrijving nog steeds de 'nee' optie kiezen. Je zal dan meteen worden uitgeschreven.

2. Je kan je handmatig uitschrijven voor de studieactiviteit via van het studentenportaal door de studieactiviteit te deselecteren in je planning en te verzenden.

 

Previous Article Het vak waar ik me voor wil inschrijven, werkt met voorkeuren. Hoe schrijf ik me hier voor in?
Next Article Korte video - Hoe kan ik me inschrijven voor tentamens?