Student Support for Educational Systems

Waarom sta ik in een wachtrij als ik mijn inschrijving wil versturen?

Updated on

De tijden van inschrijving in het kort

Voor de inschrijvingen van semester 1 van studiejaar 2022-2023 gelden de volgende tijden. De inschrijving voor vakken voor bachelorstudenten gaat open op 12 juli om 13:00 uur. Masterstudenten kunnen zich inschrijven op 13 juli vanaf 13:00 uur.

De wachtrij uitgelegd

Bij grote drukte, zoals bij de start van het de inschrijvingsperiode, wordt er gewerkt met een wachtrijsysteem. Je staat in een wachtrij voordat je kunt inloggen in het studentenportaal. Als je bent ingelogd, dan kun je je inschrijven. In je statusscherm kun je zien dat je inschrijving wordt verwerkt. We adviseren je om na enige tijd te controleren of je inschrijvingen geslaagd zijn. 

Dit houdt in dat als je als student probeert in te loggen in het studentenportaal je een ticket met een inlogmoment toegewezen krijgt. Je wordt aan de wachtrij toegevoegd, zodra de inschrijving opengaat. Voor de inschrijvingen voor het eerste semester van collegejaar 2022-2023 is dat dus om 13:00 uur.

Als je in de wachtrij zit, zie je precies hoeveel mensen er nog voor je staan en krijg je een indicatie hoe lang de wachttijd ongeveer is. Je hebt de optie om je mailadres in te vullen zodat je een mailtje krijgt als je aan de beurt bent.

Als je je e-mailadres opgeeft voor een bericht met een notificatie als je aan de beurt bent, hoef je niet te wachten en kun je gewoon andere dingen doen. Ben je eenmaal ingelogd, dan kun je je gewoon inschrijven.

Als je aan de beurt bent om je inschrijving te versturen, heb je tien minuten de tijd om in te loggen, anders wordt je plekje weer vrijgegeven aan een andere student. 

Previous Article Hoe schrijf ik me uit voor vakken?
Next Article Korte video - Welke vakken moet ik nog volgen?