Student Support for Educational Systems

Hoe controleer ik de status van mijn inschrijvingen?

Updated on

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je status van je inschrijvingen controleert.

1. Studieplan openen

Het Studieplan vind je door in te loggen in het studentenportaal en vervolgens naar MyStudymap te gaan. 

Klik nu op Studieplanning [jaar] om je persoonlijke Studieplan voor de gekozen studie te openen.

2. Status van je inschrijvingen controleren

In dit scherm is het mogelijk om je persoonlijke Studieplanning te bekijken. Om de status van je inschrijvingen te controleren, klik op het tabblad STATUS INSCHRIJVING. Hier zie je een overzicht van de vakken waarvoor je je hebt ingeschreven en zie je of je inschrijvingen verwerkt zijn. Als je inschrijving verwerkt is, zie je in dit scherm ook of de inschrijving gelukt is.

De inschrijvingen op deze pagina zijn enkel de inschrijvingen die je zelf  hebt gedaan. Inschrijvingen gedaan door de onderwijsadministratie etc. zijn dan ook niet zichtbaar op deze pagina. Om alle definitieve inschrijvingen te zien dien je te navigeren naar de daartoe bestemde pagina via het hoofd- of popup menu.

Het aantal beschikbare plaatsen dat getoond wordt bij het vak, is mogelijk niet actueel. Vanwege het nieuwe inschrijvingsproces raden we je aan de status van je inschrijving altijd te controleren. Zo zie je of de inschrijving daadwerkelijk is verwerkt. 

In het geval dat je bent ingeschreven voor je tentamen, maar deze nog niet hebt bevestigd, wordt dit duidelijk gemaakt door middel van een oranje bolletje met uitroepteken en de melding: 'Inschrijving is nog niet definitief'. Om het tentamen te mogen maken, dien je je deelname te bevestigen.

In het geval dat je ben ingeschreven voor het tentamen, en hebt aangegeven dat je niet aanwezig zal zijn, blijft tot de deadline een oranje bolletje met uitroepteken en de volgende melding zichtbaar: 'Je hebt aangegeven niet deel te gaan nemen aan het tentamen. Tot de deadline kun je je keuze ongedaan maken. Daarna volgt automatische uitschrijving'.

Wanneer je bent ingeschreven voor je tentamen en deze ook bevestigd hebt, wordt dit weergegeven door middel van een groen bolletje met een vinkje en de melding: 'Inschrijving definitief'.

Previous Article Korte video - Hoe controleer ik de status van mijn inschrijving?
Next Article Waar kan ik mijn inschrijvingen vinden?