Student Support for Educational Systems

Hoe kan ik me inschrijven voor vakken?

Updated on

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je kan inschrijven voor vakken.

Let op: nadat je een vak hebt geselecteerd, is de inschrijving hiervoor nog niet verstuurd. Klik altijd op het tabblad Klaar voor verzending en verzend je selectie om je inschrijving te voltooien.

Let op: Je kan je tot 10 dagen voor de dag van een tentamen inschrijven.

1. Studieplan openen

Pre-master studenten, gaststudenten, contractstudenten en exchange studenten kunnen niet inloggen in het studentenportaal, zij regelen hun studentzaken via usis, bij onduidelijkheden kunnen zij de onderwijsadministraties benaderen voor hulp.

In je persoonlijke Studieplan kan je je inschrijven voor vakken. Je vind je Studieplan door in te loggen in het studentenportaal en vervolgens naar MyStudyMap te gaan. 

Klik op Studieplanning [jaar] om je persoonlijke Studieplan voor de gekozen studie te openen.

2. Een vak toevoegen aan je Studieplan

Met het doorlopen van deze stap is de inschrijving van de activiteiten nog niet voltooid. In de laatste stap van dit artikel wordt uitgelegd hoe je de inschrijving van een vak kunt afronden.

In je Studieplan kan je je inschrijven voor vakken en de bijbehorende colleges en tentamens. 

2.1. Een vak toevoegen uit je studievereisten

In je persoonlijke Studieplan zie je een overzicht van al je nog niet voltooide vakken die vereist zijn voor je studie. Door op een vak te klikken, kan je je inschrijven voor de bijbehorende activiteiten. Selecteer de optie KIES ACTIVITEITEN en kies de activiteiten die je wil toevoegen. 

In de afbeelding hierboven zie je hoe je je inschrijft voor het vak en het tentamen.

Klik op Opslaan om je selectie te bevestigen.

2.2. Een extra-curriculaire activiteit toevoegen

Hier kan je ook vakken toevoegen voor je vrije keuzeruimte indien die echt vrij is om zelf in te vullen. Bij sommige faculteiten en/of opleidingen dien je echter eerst goedkeuring te krijgen van de examencommissie en/of studieadviseur voor de inzet van deze vakken in het studieprogramma.

Scroll naar beneden tot je het menu Vrije keuze tegenkomt. Hier kan je een extra-curriculaire activiteit toevoegen aan je Studieplan.

In dit menu kan je een vak of een activiteit toevoegen vanuit de Studiegids. Na het selecteren van de activiteit zal deze verschijnen boven de zoekbalk. Door op het vak te klikken is het via KIES ACTIVITEITEN mogelijk om je in te schrijven voor de colleges en je in te schrijven voor je tentamen(s).

2.3. Overige activiteiten toevoegen

Je kan hier ook overige activiteiten toevoegen die relevant zijn om bijvoorbeeld te bespreken met je studieadviseur. Denk hierbij aan een stage of een minor aan een andere universiteit. Gebruik hiervoor het tekstvak onderaan de pagina.

Wanneer je klaar bent met alle gewenste activiteiten selecteren, kun je een export in Excel maken om bijvoorbeeld met je studieadviseur te bespreken. Hoe je dat doet, lees je hier.

3. Je conceptrooster bekijken

LUMC-studenten zien dit rooster niet.

Nadat je de vakken hebt toegevoegd is het mogelijk om je conceptrooster te bekijken. Je kan je rooster bekijken door op het tabje ROOSTER te klikken. Hier kun je voor het gehele semester controleren of je tevreden bent met de indeling van de vakken en is het mogelijk om eventuele conflicterende activiteiten op te sporen en op te lossen. De onderstaande afbeelding toont een voorbeeld van een conceptrooster:

4. De inschrijvingen versturen

Nadat je de gewenste studieactiviteit hebt toegevoegd moet je de inschrijving verzenden. Klik op het tabblad KLAAR VOOR VERZENDING. Hier kan je alles verifiëren voordat je je gaat inschrijven. Hier komt ook te staan welke activiteiten in een ander semester gegeven worden en waarvoor je je dus nog niet kan inschrijven. Klik onderin je scherm op de knop Verzenden om je inschrijving te versturen.

Het nummer bij het tabblab Klaar voor verzenden refereert aan het aantal activiteiten waarvoor je je daadwerkelijk gaat inschrijven. Dit getal kan dus lager zijn dan het aantal geselecteerde activiteiten, als activiteiten niet in het aankomende semester gegeven worden.

Het kan even duren voordat de inschrijving is voltooid. Controleer de status van je inschrijving om te zien hoe ver je inschrijving gevorderd is.

Pas als op het statusscherm staat dat de inschrijving succesvol is op de onderdelen waarvoor je je wilde inschrijven, ben je klaar.

Previous Article Hoe maak en controleer ik mijn planning?
Next Article Korte video - Hoe schrijf ik me uit voor vakken?