Student Support for Educational Systems

Hoe schrijf ik me uit voor vakken?

Updated on

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je kunt uitschrijven voor vakken en studieactiviteiten.

Je uitschrijving is pas definitief als je deze in het venster Klaar voor verzending verstuurt en hij goed verwerkt wordt.

Uitschrijven voor gehele vak

Als je een vak waarvoor je staat ingeschreven in het geheel niet meer wil volgen, dan kun je je voor het hele vak uitschrijven. Dit doe je door het vinkje bij het vak in je Studieplan in MyStudymap niet meer aan te vinken. Hieronder zie je een voorbeeld.

Zoals je ziet krijg je nu ook de melding dat het vak verwijderd is. Let op: je zult je uitschrijving nog wel moeten bevestigen door hem te versturen. Dat doe je door in het scherm hieronder op Verzenden te drukken.

Uitschrijven voor individuele studieactiviteit

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je slechts voor een of meerdere individuele studieactiviteiten wil uitschrijven, maar nog wel voor het vak zelf ingeschreven wil blijven staan. In het voorbeeld hieronder staat de student voor een hoorcollege ingeschreven. Uitschrijven kan door Niet deelnemen aan te vinken en vervolgens op Opslaan te drukken. 

Voor werkgroepen geldt hetzelfde als voor hoorcolleges. Hieronder zie je een voorbeeld van een student die voor een werkgroep ingeschreven staat. Uitschrijven kan wederom door op Niet deelnemen aan een werkgroep te klikken en vervolgens op Opslaan te drukken.

Let op: Ook hier geldt weer dat je uitschrijving pas definitief is als je hem hebt verstuurd in het scherm Klaar voor verzending (zie hierboven).

Previous Article Korte video - Hoe schrijf ik me uit voor vakken?
Next Article Waarom sta ik in een wachtrij als ik mijn inschrijving wil versturen?