Student Support for Educational Systems

Maak een studieplanning en schrijf je in

Updated on

Het kan zijn dat zich in de periode tijdens het maken van de planning en het inschrijven nog wijzigingen voordoen. Zo kan het zijn dat een tentamen nog wordt geroosterd. Check daarom altijd je planning nog een keer voordat je je gaat inschrijven.

In dit artikel wordt uitgelegd waarom en hoe je een studieplanning maakt voordat je je inschrijft.

Plannen en inschrijven zijn als het ware twee stappen van hetzelfde proces. Het plannen is vooral bedoeld om te kijken welke vakken je wanneer wil volgen en of die in je rooster passen. Het is dus eigenlijk een voorfase van het inschrijven. Als je je planning hebt gemaakt, kun je je gaan inschrijven.  

Let op: Plannen alleen is dus niet voldoende. Je moet je inschrijvingen actief versturen voordat deze worden verwerkt.

Verder is plannen ook een manier voor jezelf om een goed beeld te krijgen van de komende periode. Als je bijvoorbeeld in het buitenland wil studeren of een stage wil volgen, kun je door te plannen kijken of dit in je huidige planning past. Dit controleer je door in je conceptrooster te kijken. Je kan je conceptrooster zien door op het tabje Rooster te klikken.

Bij sommige studies zul je vooraf je planning moeten voorleggen aan je studieadviseur of examencommissie. Dit kun je ook gemakkelijk doen via de mogelijkheid van plannen. Maak een export om een duidelijk overzicht te krijgen van de vakken die je van plan bent te gaan doen, die je voor kan leggen aan je studieadviseur of examencommissie.

Wanneer kan ik plannen en wanneer kan ik inschrijven?

Je kunt studieactiviteiten plannen voor het aankomende semester. Je kunt ook alleen inschrijven voor studieactiviteiten voor het aankomende semester.

Let op: Je kan je tot 10 dagen voor de start van een cursus inschrijven. Je kan je tot 10 dagen voor de dag van een tentamen inschrijven.

Previous Article Universiteit Leiden inschrijvingsproces 2023/2024
Next Article Korte video - Hoe plan ik mijn vakken en hoe schrijf ik me in?