Student Support for Educational Systems

De studieactiviteit waarvoor ik mij wil inschrijven zit vol. Wat nu?

Updated on

Soms worden activiteiten als 'vol' getoond vóór de inschrijving open is gegaan en/of blijven op 'vol' staan tijdens de gehele inschrijfperiode. Deze activiteiten worden op een andere manier of op een later moment ingedeeld door de faculteit. Je kunt je hiervoor niet inschrijven via MyStudymap. Hoe het indelingsproces verloopt wordt gecommuniceerd door de opleiding.

Bepaalde studieactiviteiten, zoals werkgroepen, hebben een beperkte capaciteit. Plaatsing in geval van een onderwijsactiviteit met beperkte deelname vindt in principe plaats in de volgorde van inschrijving (first come, first served). Naast deze toewijzingsprocedure is er bij sommige studieactiviteiten sprake van een wachtlijst als ze vol zitten. 


In MyStudymap staat bij iedere studieactiviteit aangegeven of er een beperkte capaciteit voor is. Je kunt dan zien hoeveel plekken er beschikbaar zijn, of er een wachtlijst is, en hoeveel mensen er op de wachtlijst staan. Op deze wachtlijst word je steeds een plaats door naar boven geschoven als een ingeschreven student zich uitschrijft. Je ontvangt een bericht wanneer je bovenaan de wachtlijst staat en er een plek is vrijgekomen waardoor je bent ingeschreven.


Indien een vak meerdere werkgroepen heeft en de werkgroep waarvoor je je wilde inschrijven vol zit, is het ook mogelijk om je in te schrijven voor een andere werkgroep. Meer informatie over het (her)inschrijven voor een studieactiviteit is te vinden in het artikel hoe kan ik me inschrijven voor vakken. Houd bij het inschrijven voor de nieuwe werkgroep rekening met het feit dat voor deze nieuwe werkgroep wederom van het first come, first served principe gebruik zal worden gemaakt. Het kan dus even duren voordat de inschrijving voor de werkgroep is voltooid.

Het aantal beschikbare plaatsen dat getoond wordt bij het vak, is mogelijk niet actueel. Vanwege het nieuwe inschrijvingsproces raden we je aan de status van je inschrijving altijd te controleren. Hier zie je of de inschrijving daadwerkelijk is verwerkt.

Previous Article Waar kan ik mijn inschrijvingen vinden?
Next Article Hoe kan ik mijn studieplan exporteren naar Excel?