Student Support for Educational Systems

Het vak waar ik me voor wil inschrijven, werkt met voorkeuren. Hoe schrijf ik me hier voor in?

Updated on

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je voorkeur voor studieactiviteiten opgeeft, bij vakken die met voorkeuren werken.

Sommige vakken maken gebruik van voorkeuren om in te schrijven voor studieactiveiten. De ingeschreven studenten worden vervolgens op de meest optimale manier ingedeeld.

1. MyStudymap

Log in in het studentenportaal. Ga vervolgens naar MyStudymap.

2. Het vak selecteren

Zoek in MyStudymap het vak waar je je voor wilt inschrijven. Lees hier hoe je je vak kunt vinden. Je kunt hier naast het selecteren van activiteiten, ook je voorkeur voor een dag en tijd opgeven voor studieactiviteiten. Klik hiervoor op Selecteer voorkeuren. Dat ziet er als volgt uit:

3. Voorkeur opgeven

Afhankelijk van het vak, kun je hier een bepaald aantal voorkeuren opgeven. Klik op Kies activiteit naast Voorkeur 1, er verschijnt een selectiemenu. Kies nu de dag en tijd die voor jou de voorkeur heeft. Geef bij Voorkeur 2 je tweede keuze aan, enzovoorts.

Wanneer je jouw keuze hebt geselecteerd en het minimum aantal voorkeuren hebt doorgegeven, klik je op Opslaan.

4. Inschrijving versturen

Ga vervolgens naar het tabblad Klaar voor inschrijving. Hier zie je het vak waar je je voor wilt inschrijven, met je voorkeuren. Klik op Verzenden.

5. Wachten op uitslag

Wanneer je nu de status van je inschrijving wilt controleren bij het tabblad Status inschrijvingen, zal er bij het vak Uitslag over plaatsing volgt staan. Nadat de deadline voor het opgeven van voorkeuren verstreken is, zal er de meest ideale indeling gemaakt worden. Hier ontvang je te zijner tijd bericht van in het Berichtencentrum.

Previous Article Korte video - Hoe kan ik mijn studieplan exporteren naar Excel?
Next Article Inschrijven, uitschrijven en afmelden van tentamens in het kort