Student Support for Educational Systems

Bug Profile Creation Scherm

Updated on

Wanneer je naar Mediasite gaat, is het mogelijk dat er zich een fout voordoet. Je kunt problemen ervaren met inloggen en telkens een Profile Creation scherm te zien krijgen. Dit kan te maken hebben met twee verschillende oorzaken. In deze handleiding zullen we kort ingaan op de mogelijke oorzaken van het probleem en enkele oplossingen aanreiken.

Je probeert in te loggen op Mediasite en ziet het volgende scherm:

Het kan voorkomen dat je niet via Brightspace naar een Mediasite presentatie hebt genavigeerd, maar het kanaal hebt benaderd vanuit een andere browsersessie. Gelukkig is de oplossing eenvoudig.

Sluit alle browsersessies van Mediasite en ga terug naar Brightspace. Navigeer vanuit Brightspace naar het gewenste Mediasite kanaal en selecteer de presentatie via Brightspace. Hierdoor zou je niet langer het Profile Creation scherm moeten tegenkomen en volledige toegang moeten hebben tot de presentatie zonder het ongewenste scherm.

Privé mailadres

Naast een bug bestaat er nog een andere oorzaak, namelijk het gebruikmaken van een privé mailadres. Vanwege de AVG is het niet toegestaan om een privé mailadres te gebruiken. Als je toch een privé mailadres invult, zal dit na een bepaalde tijd (maximaal 90 dagen) worden verwijderd, wat resulteert in de noodzaak om telkens een nieuw profiel aan te maken.

Om dit probleem te voorkomen en de AVG-normen te respecteren, adviseren we gebruikers altijd om hun universitaire mailadres op te geven bij het aanmaken van een Mediasite profiel. Op die manier blijft het profiel actief en worden ongemakken met het herhaaldelijk aanmaken van nieuwe profielen vermeden.

Vragen?

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de ISSC-helpdesk.

Previous Article Wat zijn de systeemvereisten voor Zoom?
Next Article Voorwaarden en Benodigdheden voor Kaltura