Student Support for Educational Systems

Hoe krijg ik toegang tot Zoom?

Updated on

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je toegang verkrijgt tot Zoom. Alle huidige studenten, docenten en medewerkers zijn toegevoegd aan de educatieve Zoom-licentie van de universiteit van Leiden.

Waarom gebruik maken van de licentie?

De licentie garandeert een betere beveiliging en privacy dan een gratis niet-onderwijslicentie. Bovendien kan een gratis licentie slechts sessies hosten met maximaal 100 deelnemers, terwijl de standaard educatieve licentie tot 300 deelnemers toestaat. Als je het aantal deelnemers wilt verhogen tot 1000, kun je hier een webinar of grote live ruimte aanvragen.

Ga naar: https://universiteitleiden.zoom.us/ om toegang te verkrijgen tot de licentie, je krijgt dan het volgende scherm te zien:

  • Klik op Sign in
  • Log vervolgens in met je ULCN gegevens

Het is ook mogelijk om op de Zoomknop in Brightspace te klikken om van daaruit je Zoom-account te activeren.

Toepassingen specifieke accounts

  • Je bent al geregistreerd bij Zoom met jouw universitaire e-mail:
    • Wanneer je in het verleden al gebruik hebt gemaakt van jouw universitaire e-mailadres om een Zoomaccount te registreren, wordt je gevraagd of je deze wilt koppelen aan het domein van de universiteit van Leiden. Klik op Ja.
  • Gast- en LUMC-accounts:
    • Let op: Medewerkers of studenten met een gastenaccount (aangemaakt in GMS), inclusief LUMC-medewerkers, moeten altijd eerst inloggen op Zoom via https://universiteitleiden.zoom.us/
Next Article Hoe organiseer ik een Zoom meeting?